Contact:

anneliesvanmilt@gmail.com

06 - 415 06 212

Anne Lies van Milt / Praktijk voor Zelfregulatie, Lichaamsgerichte Trauma Behandeling | Trauma behandeling
18458
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18458,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
 

Trauma behandeling

TRAUMA

Trauma ontstaat zodra een ervaring in je leven zo overweldigend was, dat het voor je zenuwstelsel te veel, te snel en/of te plotseling ging om helemaal te kunnen verwerken.

Als een situatie overweldigend is, treedt in een fractie van een seconde ons instinctieve overlevingsmechanisme in werking; vechten, vluchten of bevriezen. Je lichaam organiseert zich om in actie te komen, of bevriest (verstijft) geheel of gedeeltelijk, als de inschatting is dat dat is wat nodig is om te overleven.

Als het gevaar geweken is en overleven is gelukt, gaat het lichaam weer naar een ontspannen toestand. Hierbij vindt ontlading plaats van de overgebleven energie die het lichaam georganiseerd had.

Risico op trauma ontstaat op het moment dat na een vecht-, vlucht- of bevries reactie de energie die was opgebouwd in het lichaam (om te vechten, vluchten of bevriezen) niet tot ontlading komt.

De gebeurtenis is voorbij, maar de overgebleven overlevingsenergie blijft in het lichaam gevangen zitten, wat voor post traumatische stress symptomen kan zorgen.

TRAUMA BEHANDELING

Gevolg van trauma is dat het zelfregulerend vermogen van je lichaam verstoord raakt. Samen onderzoeken we wat jou helpt om jezelf te reguleren en verkennen nieuwe opties.

Om trauma te kunnen behandelen kijken we  hoe trauma zich manifesteert in jouw lichaam en onderzoeken we wat nodig is om gestagneerde overlevingsenergie alsnog te ontladen. We volgen hier in jouw eigen tempo.

Na elke, meestal subtiele, ontlading ervaren mensen vaak een afname van hun symptomen.

Daarbij zijn we gericht op signalen waar het lichaam zijn/haar zelfregulerende functie weer oppakt. Zo kan geleidelijk de rust in geest en lichaam terugkeren.

*vroegboekactie